Måndag


Nu är det inte äns en månad kvar till jul! Och snön kom lagom till första advent, hoppas bara den får ligga kvar och att det kommer mycket mycket mer!

Helgen har varit riktigt mysig, med massa familjemys, pepparkaksbak och bus :) Förutom att jag hade en liten olycka med de brända sockret jag använde för att sätta ihop huset...
Så just nu är jag lite lätt "invalid" och måste använda vänsterhanden till allt, vilket tar så mycket längre tid, tills blåsorna på mina (två) fingrar på hägerhanden försvinner... 



Här är mitt vackra pepparkakshus! Och själva pepparkakorna blev riktigt goda!


Kram på er


Julklapps önskelista 2011


Nu är det åter igen dags för ett inlett som jag vet att många uppskattar ;p

Som vanligt utan inbördes ordning:

* Upplevelser(allt möjligt! tex massage, bio, vinprovning, resor, manikyr, äventyr, mm)

* Presentkort (tex kläder, skor, inredning, böcker, mm)

* Anders Petter, Backaryd:

                   Grönsakskniv 10cm                                              Allkniv 15cm



               Skärpstål 23cm          eller                    en knivslip

och ett knivställ som rymmer alla knivar även de som är lite större(som köttkniven jag redan har fått, lika som mamma och pappa har)
                              



*  En pulsklocka med eller utan bröstband
                                      

 


Just nu kommer jag inte på något mer, men uppdaterar som vanligt ifall jag gör det!

Kram på er



Fredag


Och "Löning"! Så skönt att få lite pengar igen! Ska åka och storhandla i helgen och fylla upp kyl, frys och skafferi med massa godsaker..

I kväll blir de adventspyntning, i morgon pepparkaksbak och på söndag hoppas jag på julskyltning med snö (jag vet att de är mycket att hoppas på snö, men jag gör det ändå ;p) Alltså en riktigt julhelg och banne mej om jag inte ska lyckas få till julkänslorna iår.. De har ju tyvärr uteblivit nu några jular i rad nu, men iår så är det inte bara jag som kämpar för min julkänsla utan jag har hjälp från familjen :D

Nästan alla julklappar är köpte och de få som är kvar har jag redan bestämt så de väntas bara på att bli köpta/beställda! SÅ SKÖNT att slippa stressa över de mer och de är ju inte äns december än!

Har även kommit på massa roligt som jag ska försöka laga/baka fram till jul! Finns ju massa saker man kan prova på och då menar jag inte bara mitt traditionella julgodis utan massa annat! Även om jag hittat lite nya roliga godisrecept med, blir bara mer och mer sorter för varje år! Men man kan ju inte få för mycket godis :p hahaha!
Lite bilder som jag hittade i arkivet från tidigare godisbak....

                                   

Nu ska jag passa på att mysa lite mer med vovven eftersom hon åker hem idag...

Kram på er


Onsdag


Oj, denna dag började inte riktigt som jag hade tänkt mej! Gick och la mej igår vid kl12 och vaknade kl4, då var jag jättepigg och visste inte alls vad jag skulle göra.. Gick runt i lägenheten ett tag men sen gick jag och la mej igen, jag var ju tvungen att sova mer än fyra timmar och jag kunde ju inte vara vaken resten av natten! Så tillslut somnade jag om men vaknade igen, lika pigg, efter ungefär en och en halv timme och då var kl 6,30.. Men jag tänkte att jag försöker en gång till och sover liite till så jag kanske överlever dagen åxå.. Så jag somnade om efter ett tag och sov vad som kändes som en timme, när jag vaknade så kollade jag upp mot takfönstret och såg att de kom in lite ljus så jag tänkte att då är ju klockan iaf 8..
Sträckte jag mej efter telefonen och kollade på klockan.... 12.27..... 
Vart tvungen att kolla en gång till för att vara säker på att jag såg rätt! Kändes som att jag nyss somnat om och max sovit någon timme, inte 6 timmar! Men men, har sovit dåligt i några nätter nu så de behövdes nog! Fast de var ju inte riktigt så jag hade tänkt att min onsdag skulle börja :P

                               

Har iaf bestämt mej för att ta ledigt från plugget idag, lite för att fira tentaresultatet, och istället åka ut till min bror och busa lite med min brorson :)

Kram på er


Tisdag


Idag hade vi en pluggdag hos mej igen och Jenny tog med sej sin vovve, men de gick riktigt bra! De låg så snällt och vilade meddans vi "pluggade"..



Försökte ta en bild men tack vare blixten så ser hon ut som en robothund! Elin tog även en bild när hon hade hoppat upp i mitt knä och satt myste, som hon aldrig gjort förut, så att jag har bildbevis på de! :P

Men som vanligt blev det inte så jättemycket pluggat, men lite fick vi gjort iaf.. Riktigt mysigt att kunna sitta hela dagen och umgås utan pressen av att vi måååste plugga för en inlämningsuppgift eller tenta som stressar upp oss.. Nu har vi ju över en månad kvar till tentan och vi gör ju redan mer än vi brukar göra vid de här stadiet i kursen ;P


Kram på er



Statistiktentan!


JAG KLARDE STATISTIKTENTA! Så otroligt skööönt! De trodde jag ju inte att jag skulle göra, gick ifrån tentan riktigt besviken på mej själv! Jag var helt säker på att det skulle bli en omtenta eftersom tentan var annorlunda uppbyggd och man var tvungen att klara varje fråga för att klara tentan (så även om man svarat helt rätt på 4 och svarat helt fel på 1, så fick man ungerkänt), inte att man bara behöver få visst många poäng i tentan som helhet (som de brukar vara).. Och jag trodde verkligen att jag hade fel på iaf två frågor..
 
Och inte nog med att jag klarade tentan jag fick ett B (för er som inte är van de betygssystemet så är det typ mellan ett VG och ett MVG)! Är riktigt nöjd med det och nu ska jag bara komma på hur jag ska fira detta ;)


            



Kram på er



Söndag


Efter en lite orolig natt, som vanligt första nätterna när sötnosen är inne i stan, så är vi uppe.. Idag blir en lugn dag med lite promenader och så bara för att hon ska vänja sej lite mer med att vara inne i stan..

Vi har redan haft ett litet "drama" när kopplet gick söner på morgonpromenaden! precis intill en stor väg och flera hundar runt omkring, så jag fick hjärtat i halsgropen.. Men hon var så snäll och gick bara någon meter innan hon stannade och lät mej knyta fast de trasiga kopplet i halsbandet...



Nu är dags att fixa lite lunch tror jag ;)

Kram på er



Lördag


Så mysigt att ha någon som ligger och snarkar bredvid en på lördagskvällen!



Min älskade Silva är hos mej och ska vara här tills på fredag! :D Så kommande vecka kommer innehålla mycket promenader, bus och mys.. Underbart!

I övrigt så har veckan varit lugn, tjejerna var här och pluggade i onsdags, eller pluggade och pluggade, de blev nog mest bara att vi umgicks med det behövs ju de med!
Sen igår så följde jag med min svägerska och brorson på badet där vi mötte upp en av mina kusiner och hennes familj. Ibland glömmer man hur skönt det är att bada och hur roligt barn har i vattnet! Efter det åkte jag hem till Malin och kollade på lite film, riktigt skön fredagskväll..

Men nu är det någon annan som behöver lite uppmärksamhet! :p

Kram på er


Tisdag


Ikväll har jag varit ute på promenad med denna söta tjejen!


         

Gillar inte riktigt att bli fotat och blixten var ju inte så trevlig den heller!


Kram på er


Söndag


Ännu en vecka har tagit slut, helt galet.. och i morgon börjar en ny, härligt :D
Och för en gång skull menar jag det! I vanliga fall brukar jag ju sörja lite att helgen är över och bara räkna dagarna till nästa börjar.. Men just nu ser jag fram emot en ny vecka och allt som jag ska göra.. Inte äns de faktum att det är måndag i morgon(ja, jag är en av de som i vanliga fall har svårt för måndagar) gör mej något!

Sen är idag är ju ingen vanlig söndag, nej idag är det fars dag!



Kram på er



Lördag


Veckans lördagsgodis: Mango



Måste bara säga att den var/är otroooligt god! Länge sen jag köpte en mango som var riktigt god.. Men nu när jag inte längre kan köpa vattenmelon(kan.. men de är inte alls lika goda) kanske jag får dille på mango... ingen :p

Hoppas ni har en bra lördagskväll!

Kram på er



11/11/11


Kl 11.11

Hihi, kunde inte låta bli :p

Idag ska jag få träffa Vickan! Ska bli riktigt trevligt!

Sen vad jag ska göra resten av helgen de har jag inte riktigt bestämt än. Kommer nog bara ta det lugnt och läsa ikapp de jag inte har kunnat läsa eftersom jag inte hade böckerna.. Kanske storstäda lägenhete, för de skulle behövas! Gå promenader, kanske gå å träna.. Ja, jag får helt enkelt se vad jag känner för :)

Nu är det 43 dagar kvar till jul och jag har ingen aning om vad jag ska köpa i julklapp till alla! Eller vad jag ska önska mej själv... Så de kanske jag ska passa på att fundera på i helgen, så jag slipper ge mej ut veckan innan i panik för att jag inte köpt något..

Iof så brukar de ju bli så för att jag inte kommit på vad jag ska köpa, inte för att jag inte har funderat på det...




Kram på er


Paket..


Under eftermiddagen kom ett av de sms jag har väntat på.. Nämligen avin för studielitteraturen som jag beställde till kursen som började i måndags.. Jöken, alltså en översikts kurs i juridik..



Så nu kan jag "äntligen" börja läsa...

Kram på er


Torsdag


De är så typiskt att den dag då man väntar på något speciellt sms, eller som i mitt fall flera, och fylls av förväntan varje gång telefonen plingar.. Då får man bara massa andra onödiga sms! Och med onödiga så menar jag inte de från mina vänner, utan alla dessa reklamsms... Idag har jag inte bara fått ett utan flera! Så typiskt, blir lika besviken varje gång jag kollar på telefonen och så är de bara ett erbjudande om klubbdag eller att jag får rabatt på en jacka...

                             

Aja, väntan  fortsätter......

Kram på er



Glasögon


Just ja, i förrgår kom mina nya glasögon som jag tänkte visa er..
Eftersom jag inte riktigt fastnar på bild just nu så får ni se dem på en kudde ;)



Det var lite svårt att få till färgen men jag tror denna bild visar det ganska bra, även om den inte direkt har den bästa skärpan (den är tagen med mobilen)

Kram på er


Onsdag


Oj, redan onsdag?! Känns som att de var igår som vi gjorde tentan!!

Har, som vanligt efter en tentan period, en hel del saker som måste göras.. Man har ju en tendens att lägga allt annat åt sidan och bara koncentrera sig på att lära sej allt man måste...
Så lägenheten behöver verkligen städas, disken behöver diskas, alla kläder behöver tvättas och sist men inte minst så behöver jag ju lägga lite(läs mycket) tid på mej själv! 
Ska ha en riktig "spa dag" hade jag tänkt, men de får bli efter allt städande... 

I fredags firade vi att tentan är gjord (även om de inte gick så bra) med middag ute, efter det hyrde vi film, köpte massa godis och drack lite vin.. Perfekt avslut på en tenta dag då man ändå är så slut i huvudet att man inte orkar göra så mycket annat!
På lördagen däremot var det fest hemma hos Sara tillsammans med några av tjejerna och de var riktigt länge sen! De var en trevlig kväll hemma hos Sara och krogen var vell som krogen brukar vara, helt okej...
Och söndagen kan ni ju bara tänka er hur jag spenderade ;)
Men jag förstår inte riktigt vad jag har gjort de senaste två dagarna, hahaha... De känns som att de bara typ försvunnit, även fast jag vet att jag fått en hel del gjort...

Tänkte bara visa ett litet bevis på hur förvirrad och tankspridd man är innan en stor tenta..
På torsdagskvällen skulle jag springa iväg och köpa lite tenta godis, så jag klädde på mej och sprang ner till dörren men insåg att jag hade glömt telefonen.. Så jag sprang upp igen, passade på att gå på toa, letade rätt på telefonen och precis när jag var på väg ut genom dörren igen så upptäckte jag att något var fel....



Så jag hade alltså sprungit runt inne såhär utan att se det.. såg det inte äns när jag satt still på toaletten.. Men jag fick mej ett litet skratt iaf ;)


Kram på er


Tenta!


Jag lever! :P Just nu spenderar jag hela dagarna på skolan med näsan i böckerna!
Men i morgon är tentan så sen kommer jag ha mycket mer tid för andra, lite roligare, saker!! Ska bli så skönt! Denna kurs har varit så mycket jobbigare än de andra kurserna och de känns inte som att jag gjort annat än plugga de senaste veckorna... och även om man är student så vill man ju ha lite fritid åxå ;)



Kram på er