Halloween!


FAN VA JAG ÄLSKAR HALLOWEEN! Kände bara att jag behövde berätta det ;)

Nu är det bara 5 dagar kvar till halloween! Men inte heller i år har jag några direkta planer eftersom jag, precis som ifjol, har en tenta bara dagarna efter och känner inte att jag kommer att ha tid att fira ordentligt..
Fast jag  kommer nog ändå, som vanligt, vara lite mer halloweenig den dagen ;)

Under halloween-tider önskar jag ofta att jag bodde i USA och fick fira på riktigt!
För här i Sverige bara har en light variant av högtiden... De flesta firar ju inte ens på rätt datum utan blandar istället ihop det med Alla helgons dag och tycker att de är samma högtid! Men för mej är det inte det! Vi har ju maskeradfester och krogarna har temadagar, men de är ju inte riktigt samma sak.. Speciellt eftersom många har svårt att klä ut sej och hoppar därför över den biten och då blir de ju egentligen som en helt vanlig helg... Jag har flera gånger förberett mej för att de ska komma förbi några små spöken och säga "bus eller godis", men icke.. Eller varför inte få se vad som händer ifall någon inte har godis :) Kanske få se någon som fått sin gård klädd i toapapper eller något annat klyschigt!

Nä, som sagt så önskar jag ofta att jag bodde i USA runt denna tid, så man fick ta del av alla roliga tokigheter, se hur alla pyntar sina hem, alla roliga utklädnader och hur typ alla helt enkelt gå fullt ut i firande!

Speciellt när man ser sånt här!

    


Helt underbart! Jag blir så glad av denna film! Hoppas jag någon gång i framtiden får möjlighet att åka till USA och uppleva det på riktigt!


Kram på er



Rosa Bandet!


Hej! Tänkte bara tipsa om ett att hjälpa rosa bandet samla in pengar utan att det faktiskt kostar dej något! Super bra och lätt! Det är nämligen så att  ProvaBingo.se  sänker 50kr för varje blogg som länkar till dem!

Såhär skriver de på sin hemsida:

Rosa Bingo – Hjälp oss hjälpa Rosa Bandet!

Oktober är den Rosa månaden och det görs en extra kraftansträngning för att samla in pengar till Rosa Bandet och kampen mot bröstcancer. Vi vill självklart också hjälpa till och dra vårt strå till stacken så vi kör vår egen kampanj som vi kallar för Rosa Bingo.

Vi har själva redan skänkt 2500 kr och för varje person som bloggar om kampanjen Rosa Bingo och länkar till den här sidan så kommer vi att skänka ytterligare 50 kr till Rosa Bandet.

För att vi ska veta att du har bloggat så är det viktigt att du mailar oss på [email protected] med en länk till din bloggpost. I övrigt finns inga krav eller regler och även när Rosa månaden tar slut så kommer vi fortsätta kampanjen så länge ni bloggar om den!

Så om du har en blogg så länka! De tar inte lång tid att skriva ett inlägg och pengarna hamnar där de verkligen behövs!

               (Klicka på bilden för att komma till Rosa bandets sida om olika sätt att stödja dem)




Kram på er



Tisdag..


Dagarna går som vanligt fort och en ny vecka har redan börjat! Nästa veckan är tentan och fram tills dess kommer jag inte göra mycket annat än att plugga! Tråkigt men sant... och nödvändigt..

Idag har jag äntligen varit iväg och klippt mej! Tror inte man ser en så jätte stor skillnad eftersom jag bara fräschat upp frisyren jag har, men de känns skillnad! Otrolig skillnad och jag har ännu en gång insett värdet av en bra frisör som verkligen kan med ens hår! ;P Och min är bra, iaf för mej, och jag kommer hålla mej till henne så länge jag kan! Färger och slingning kan typ alla... Men klippa mitt hår, så att jag blir nöjd, det är det uppenbarligen inte många som kan! Aja, nog om det!

Sen har jag även beställt ett par nya glasögon, var på undersökning förra veckan och optikern kunde som förväntat hitta ett lite värre synfel på mej denna gång.. Och de är åxå något jag själv känt av att jag har, eftersom jag har ont i huvudet oftare och om jag läser när jag är trött kan jag tycka att texterna blir lite suddiga...

Hade tänkt visa er en bild på bågarna, men de går tydligen inte att låna bilder från hemsidan som jag beställer ifrån så ni får se dem när jag får dem... Hade tänkt göra som jag gjorde sist och lägga ut bilderna så ni får vara med och lämna en åsikt.. Men min dator är i så dåligt skick(behöver en ny!!) så att hålla på och fixa med bilder är inget som jag har tålamod med när allt tar 100ggr så lång tid...
Sen fastnar jag verkligen inte på bild just nu! Det är även därför som ni inte får se hur mitt hår ser ut efter jag klippt mej ;P 
Så det blir för ovanlighetens skull ett inlägg utan bild!

Kram på er



Fredag


Äntligen helg! Känns som att veckan har gått väldigt fort, men samtidigt har den varit väldigt jobbig.. Har spenderat större delen av min tid på skolan och utöver det har jag bara hunnit träna och gå någon enstaka promenad.. Och än är det inte slut tyvärr, men nu är det bara tentan kvar och den är om två veckor!
Men nog om skolan! Är ju själv så less på att tänka på skolan, så ni borde nog vara less på att höra om den!

Nu kommer bilderna jag lovade i början av veckan (tror jag det var), har inte suttit vid min dator något denna vecka, men nu har jag tagit mej tis att få ihop bilden så ni kan se vad jag gjort i köket.. Det blev de ju kanske lite dumt att det bara är dåliga mobilbilder(hittade inte kameran) och sen att ena bilden är taget när det är ljust ute meddans det andra är taget närde är mörkt, men ni ser ju skillnaden ändå... Ingen jättestor skillnad kanske men de känns väldigt annorlunda! Mer hemtrevligt lixom... 


Nu sitter jag hemma i H med familjen och vi ska nog snart kolla på lite film.. Får se ifall jag orkat hålla mej vaken! Vi ska ändå upp tidigt i morgon så det är nog lika bra att lägga sej tidigt, hur tråkigt det än känns att göra det på en fredag...

Kram på er


Lön


Tur man är så ofantligt välbetald! Nu är de ju bara att leva lyxigt nästa månad med ;p



I morgon börjar helgen, härligt! Men än är jag inte helt saker på vad som händer denna helg, ifall allt går som vi hoppas på så åker vi hem till H annars får vi nog skjuta upp det lite till och då blir jag nog kvar i stan... Men de lär vell märkas i morgon...

Nä, nu bör jag nog försöka koncentrera mej på vad föreläsaren säger....

Kram på er



Tisdag


Redan tisdag och jag sitter åter igen på skolan och försöker plugga... Men de finns ju så mycket annat som är så mycket roligare att göra! Som tex att blogga eller sitta och läsa på flashback ;p

I helgen har jag ju nästan bara pysslat hemma och nu börjar det faktiskt kännas mer trivsamt och mysigare i lägenheten!
Jag har tagit en "före bild" på köket, så jag kan visa er skillnaden :) Men det får bli en annan dag.. På vardagsrummet och badrummet har jag ingen sån bild på, men de kanske kan vara roligt för er att se ändå eller?

Här nere ser ni de nyaste tillskottet bland mina ringar...



Nä, nu måste jag nog fortsätta plugga så jag iaf får något gjort idag!

Kram på er



Paket!


Äntligen har mina beställningar kommit :)
Nu vet jag vad jag ska göra idag! Ännu en dag då studierna vänta... Men jag kan ju inte koncentrera mej på statistikboken när jag har dessa paket liggandes i köket...



Men redan när jag öppnade och kollade på allt så insåg jag att det är några saker jag får vänta med, eftersom jag måste då hjälp att fixa lite med dom innan jag kan hänga upp dom... Tur att jag har bröder som är snälla och kan hjälpa mej ;)


Kram på er


Lördag


Veckan har gått riktigt fort och de känns inte riktigt som att jag har hunnit med! Men samtidigt ska man ju inte klaga, de är ju ändå lördag ;)



Idag ligger dimman ganska tjock än så länge, men jag hoppas att den snart försvinner och att solen tittar fram! Vill att det ska vara en varm och fin dag så jag kan passa på att tvätta mina fönster, vill ju att det ska vara rena när jag ska hänga upp nya gardiner... Men jag får se hur det blir med det...

I övrigt så ska jag nog bara plugga! De flesta har åkt ifrån stan denna helg och då ska jag passa på att få mycket gjort..
Eller ja, de var iaf tanken! Men nu har jag vaknat upp med en ordentlig huvudvärk och eftersom jag inte har rätt huvudverkstabletter hemma så är jag rädd ifall jag inte tar det lugnt så kommer det blomma ut i en härlig migrän... Men så fort den har försvunnit så ska jag ta tag i allt :)

Kram på er
 



Statistik


Just nu sitter jag på dagens andra statistikföreläsning och försöker förstå vad läraren säger... Men de går ju sådär... Börjar bli riktigt less på denna kurs nu och ändå är det några veckor kvar!

Just nu är en Vickan hemma på besök i stan, vilket alltid är trevligt! Igår gick vi ut och åt middag på Kina restaurang, riktigt gott!



Men nu är föreläsningen äntligen slut!

Kram på er



Fredag


Äntligen är helgen här! Inte för att de betyder att jag är "ledig" men de är ju ändå lite roilgare på kvällarna ;p



                                                Nu är det dags för fredagsmys! :)

Kram på er



Torsdag


Har varit på skolan nästan hela dagen, med både föreläsning och labb... Så när jag kom hem var jag helt slut i både huvudet å kroppen och har inte rört mej speciellt mycket! Men de känns helt okej med en lugn kväll när man fått så mycket gjort under dagen... Hade tänk ta en promenad (som jag tänker typ varje kväll) men inte heller denna gång blev det av..
Däremot har jag lagt ner lite extra ansträngning på att laga en god middag, det blev korv i ugn(med senap, ketchup, äpple och ost i/på) och till det gjorde jag riktig potatismos! Mmmmmm! Tänkte ta en bild och visa er, men jag var alldeles för hungrig så jag hann inte :p

Men förutom de så har jag faktiskt gjort något som jag funderat på att göra ett tag, bara inte kommit mej för.. Nämligen skicka iväg beställningarna som jag nämnde igår..
Jag hittade flera saker som tror skulle göra sig bra hemma hos mej! Några grejer som jag har tänkt länge att jag ska köpa(typ sen jag flyttade hit), men inte kommit mej för eller kanske snarare glömt bort, och även det grejer som jag funderat på de senaste tiden.. Men sen hittade jag ju även lite mer saker som slank med :p



Men nu ska jag nog lugna ner mej med shoppningen, är ju ändå student och även om jag är duktig på att spara pengar så kanske jag inte ska göra mej av med allt på en månad ;p


Kram på er


Onsdag


Denna dag har gått riktigt bra! Fick en del gjort på skolan och ännu mer hemma :D
Nu är iaf lägenheten lite snyggare, även om det är en hel del kvar att göra... Men innan jag tar itu med resten så ska jag nog skicka iväg en liten beställning, så att jag har lite nytt att fräscha upp lägenheten med!

Just nu har det varit en hel del shopping, men de är vel lite så på hösten..
För några veckor sedan följde jag med min bror och hans familj till Lundhags där jag hittade lite saker.. Inte alls vad jag hade tänk mej, men ändå saker som är bra att ha :)




Lite saker som behövs nu när vinter inte är allt för långt borta! Vantarna är ju speciellt bra när man har en telefon med touch :p

Men de jag tänkte köpa var nya termobyxor och jacka för att ha när man ska vara ute i snön. Sen har jag ju även funderat på ett par riktigt vinterkängor, som tål kyla.. Men de hade bara skal jackor/byxor och vanliga kängor, så jag får fortsätta leta efter de sakerna någon annan stans...

Kram på er


Tisdag


Känns som att de är torsdag, inte tisdag.. Denna vecka kommer att bli lång! :p
Men tänk så mycket mer jag kommer att hinna med, eller de kommer iaf kännas så!

Jag har äntligen hittat en jacka! En varm jacka! En snygg och skön jacka! En jacka jag kommer att kunna använda i många år!



                                                                         Taadaaaa

Nu vill jag ju hitta en tunnare vinterjacka... En som jag kan använda när det inte är så kallt, när man ska gå till och från skolan(tar typ 3 minuter) eller om man bara ska gå på stan(och springa in och ut ur varma affärer) Men en sån borde ju vara lite lättare att hitta eftersom jag inte tänker lägga lika mycket pengar på en sån och kan köpa den på "vanliga" affärer (typ H&M, MQ, Vila, o.s.v.).. Sen så kan den ju vara lite roligare eftersom jag antagligen bara kommer ha den i ett eller kanske två år(räknar inte med att en billigare jacka håller längre än så) :)

Kram på er


Måndag


Just nu sitter jag på skolan och försöker plugga lite, men som vanligt går det segt!

Helgen har varit riktigt lugn och jag har passat på att njuta av höstsolen :)
De har ju inte bara varit soligt utan även riktigt varmt! Men nu börjar kylan komma tillbaka, iaf på mornarna, och det börjar nog bli dags att leva efter en varmare jacka! Fast jag vet inte alls vart jag ska börja, vet ju inte äns vilken typ av jacka jag vill ha! Aja, nog om det just nu.. Har inte riktigt tid att tänka på det idag...

Det nog dags att återgå till studierna, kanske gå och köpa en kaffe till ;)




Kram på er