Onsdag den 29 februari


Idag är det skottdagen, eller vad man nu kallar denna dag.. Undra om det kommer vara många tjejer som tar tillfälle, enligt tradition, att fria till sina killar?! Hoppas det för jag vill gå på massa bröllop i sommar ;) Fast då har de ju inte så lång tid på sej att planera och fixa allt... Men jag kräver inte så stora bröllop och det skulle behövas så kan jag nog hjälpa till på ett hörn ;P



I övrigt så sitter vi i en annan föreläsningssal idag, med mycket bättre bänkar! :)

Kram på er


Tandis


Det gick bra hos tandläkaren, hoppas jag iaf.. Känns lite konstigt i/under/runt en av tänderna han lagade men jag hoppas att de bara är något med bedövningen som inte riktigt släppt än... Men annars så ska jag ju tillbaka om någon månad och ta hand om ännu en lagning som satt på andra sidan, så om det är något fel så får jag vell fixa de då.. Annars har jag bara väntat på att bedövningen skulle släppa lite så jag kunde äta middag,fick inte de innan de släpper för då kan jag råka bita mej i tungan..

Nu sitter jag och funderar på om jag ska tröstäta lite godis för att de varit så synd om mej idag och gjorde så ont hos tandis..
Inte alls något som säger att jag får skylla mej själv för att jag måste gå till tandis... Nej nej! :P

Kram på er


I väntan..


På att få gå in till tandläkaren (VILL INTE!), så sitter jag och läser en 1,5 år gammal tidning...



Kram på er


Tisdag


Idag är jag lite piggare, men då skippade jag åxå träningen i morse så att jag fick sova någon timme till :P De var skönt, men nu får jag istället försöka klämma in lite träning ikväll..

Fast de beror ju helt på när jag kommer hem till stan ikväll... Jag ska nämligen till H och gå på återbesök hos tandis(har alltid gått där, så de känns trygt och därför har jag inte tagit mej för att byta till någon som finns här i stan).. Måste fixa några lagningar som tydligen inte håller så många år :( Otroligt tråkiga pengar, men samtidigt så är de ju viktigt att tänderna är friska och hela!

Dagens irritationsmoment:



De skeva bänkarna i föreläsningssalen, de lutar så mycket att allt glider av och faller antingen ner i knät eller på golvet.. Så irriterande att hela tiden måste hålla i allt som man behöver ha på bänken och sen är de så trångt att de inte går att lägga sakerna på golvet heller...

Kram på er


Seg dag!


Oj va seg jag har varit idag! Vet inte vad de är med mej, har varit trött och helt orklös hela dagen.. De var nog tur att de inte var någon föreläsning idag eftersom jag nog hade somnat vid bänken!

Efter att jag vinkat av Vickan vid bussen så gick jag hem och satte mej i soffan och här har jag suttit sedan dess typ! Allt jag skulle göra och allt jag skulle hinna med när jag hade en halvdag "till övers" har inte blivit gjort.. Jag har helt enkelt inte orkat! Men nu är de ogjort och jag vet inte alls när jag kommer att ha tid att göra det, om jag nu kommer hinna få det...  Men de går nog bra ändå och vad ska man göra, ibland har man bara en sån dag...

Jag är iaf glad att jag fick träffa Vickan lite till och vi hann även äta lunch med hennes mamma på stan!

Fina Vickan


Min goda och nyttiga lunch som ett avslut på en lika nyttig weekend :P


Men nu ska jag försöka hålla mej vaken genom Big Brother och sen ska jag försöka få sova, har några timmar att ta igen!!


Kram på er



Måndag


Jaha... nehe... Här har jag klivit upp tidigt (tvingat mej upp för f*n va trött jag var i morse alltså!) för att hinna träna innan föreläsningen.. Så har jag kommit hem, duschat, ätit frukost, gjort min matlåda och stressat så att jag ska hinna bli klar till föreläsningen! Och vad händer.. jag kollar i kalendern på mobilen och hittar inte igen vart vi ska vara... så jag går in på skolans hemsida och kollar på mitt schema där, men där står de inte heller något! Så till slut ringer jag upp en av tjejerna för att bekräfta mina misstankar och de var helt rätt, vi har ingen föreläsning idag! *SUCK*

Då hade jag ju kunnat sova någon timme till som jag veeeeerkligen hade behövt! Men nu kan jag ju istället springa ner på stan och umgås lite mer med Vickan innan hon åker hem :D


Kram på er


Promenad


Det blev ett varv runt Frösöberget idag med, fast denna gång åt andra hållet och när solen väl hade gått ner så blev de ganska kallt.. Men annars var det en härlig promenad..


Ledsen för den dåliga bildkvalitén, men jag orkar ju inte släpa med mej den vanliga kameran när jag går ut och går.. Men om jag går runt berget någon fler gång så ska jag försöka komma ihåg det! För dessa mobilbilder är har ju så dålig kvalitén och gör absolut inte vyn rättvisa!(eller vad man nu säger)

Nu har jag ätit middag och ska snart ner till de andra för att kolla på BigBrother live, ska bli intressant att se vem som blir den första som åker ut!

Men först ska jag nog försöka städa upp lite här hemma, så att jag åtminståde inte ser allt för illa ut, innan jag springer ner.. Så får jag städa klar i morgon kväll eller någon annan kväll i veckan :P

Kram på er


Söndag


Mysig söndag! Började städa här hemma i morse, men så tog jag en paus och sprang ner till Sara, Patrik och Vickan för att kolla på film innan jag fortsatte.. Nu har jag tvättat lite sängkläder, jobbat mej igenom garderoberna och mitt vindsutrymme(!) som lätt är de stökigaste utrymmet i hela lägenheten, men nu är det fint och prydligt där..



Tyvärr är så har städandet hittills bara resulterat i ett väldigt stökigt sovrum! Ja, förutom städad garderob och vind, men de syns ju lixom inte så mycket... Allt syns inte heller på bilden utan de är även mer åt andra hållet! --->

Men nu ska jag ta ännu en paus och ge mej ut i de underbara vädret på en lång promenad innan jag fortsätter städa klart!

Kram på er


Lördag


Vilket underbart väder de är idag! Strålande sol, blå himmel och inte alls kallt! Idag ska de bli riktigt skönt att vara ute på isen :)



Och bara den lilla stund som jag stod med fönstret öppet för att ta denna bild så kände jag att solen värmde! Så skönt att senvintern äntligen är här, den absolut bästa delen av vintern ifall ni frågar mej!

Nu har jag ätit frukost och ska kasta mej in i duschen innan denna dag börjar på riktigt..


Kram på er


Fredagkväll


Nu har jag bytt kaffekoppen mot ett glas vin och föreläsningssalen mot en mysig kväll med brudarna... Hoppas ni har en lika trevlig fredagkväll som oss! ;)



Kram på er


Fredag


Hjälp va trött jag är idag, kan inte sluta gäspa! Och saken blir ju inte bättre av att jag sitter på en föreläsning om redovisningsteorier, som säkert är intressant egentligen, men att lyssna på det idag var bara som ett sömnpiller! Jag tar nog lättare åt mej om jag får läsa det själv...


Kommer behövas många av dessa idag!


Efter föreläsningen blir det först lunch med tjejerna innan vi sätter oss och tar itu med en inlämningsuppgift.. Men efter det så tar jag helg! Jag har ändå inte hunnit få studielitteraturen till kursen än, så då passar jag på att ta ledigt istället :P


Kram på er


Dagens middag


Idag blev det en väldigt sen middag! Hade riktigt dålig fantasi idag och var egentligen inte speciellt hungrig.. Men jag visste att jag borde äta något.. Så efter mycket pyssel med recept tack vare stor brist på ingredienser så blev det iaf en lite omgång rågmjölspannkakor :)



Och på det blev det crème fraiche med frysta hallon och massa vaniljsocker, det blev en riktigt god blandning och något som jag nog kommer fortsätta med när jag äter pannkakor..

Men i övrigt så var de helt okej, men inte riktigt lika gott som vanliga.. Och så hade de nog varit godare om någon som faktiskt kan steka pannkakor hade gjort dom :P


Kram på er


Starbucks


Starbucks har nu äntligen kommit till Sverige tydligen(räknar inte utlands-gate delen(kommer inte på vad det heter just nu) på Arlanda för då måste man ju vara på väg utomlands för att få köpa)! ÄNTLIGEN!


Och hur vet jag detta? Jo, under föreläsningen fick jag nämligen MMS från Johanna i Göteborg som satt där och drack en latte! Jag blev inte alls avundsjuk, nej nej.. Jag hade ju faktiskt min latte (vanliga kaffemaskinen var trasig) från maskinen i fikaön på skolan... Latte som latte lixom, ingen skillnad på smak alls.........................

Men nu är bara frågan hur länge vi måste vänta på att denna kedja ska jobba sej uppåt i landet.. Jag har faktiskt inga stora förhoppningar om att de ska öppna i Östersund, eftersom  vi inte äns har Waynes coffee som ändå redan är väletablerade i Sverige.. Men kanske iaf i Sundsvall?? Dit är man ju ändå några gånger per år och då kan man ju unna sej en god kaffe :)


Men nej, nu kan jag inte sitta här och drömma om starbucks latte, utan jag ska istället göra mej en otroligt god kopp snabbkaffe och sätta mej och plugga lite :P

Kram på er


Prinsessa


Jag vill gratulerade kronprinsessan Viktoria och hennes Daniel (som antagligen är flitiga lärare på denna blogg ;) ) till liten dotter! Och lite extra kul att även nästa generation får en kronprinsessa..



Och på tal om Viktorior så kommer våran alldeles egna hem till stan i morgon och stannar här hela helgen!

(En halvgammal bild)

De ska bli roligt att träffa henne igen, saknar henne massor och hoppas fortfarande att hon flyttar hem snart!

Kram på er

figuren är designad av creature-feature


Torsdag


God morgon! Igår kväll tog jag äntligen mej iväg och handlade lite! Så idag lyxar jag till min morgon smoothie med lite hallon tillsammans med äpple och kiwi! Mmmm, gott!



Men nu måste jag nog snabba mej lite om jag ska hinna till föreläsningen i tid!

Kram på er


Frösöberget runt


Idag efter föreläsningen bestämde jag mej för att gå en riktigt lång promenad och tänkte att jag för första gången skulle prova att gå runt Frösöberget.. Och så blev det, en riktigt härlig promenad och med några extra svängar blev det en närmare tre timmar lång promenad!

En bild på mej när jag äntligen tagit mej upp för den långa backen
och är alldeles röd i ansiktet :P

En bild på den fina utsikten över fjällen i eftermiddagssolen
(de ser mörkare ut än de var tack vare den bra kvalitén på mobilkameran)

Den vackra utsikten åt andra hållet
(även här mycket mörkare än de faktiskt var och ännu sämre kvalité på bilden :P)

Sista biten av promenaden gick över isen in mot stan, vår fina stad! :)

De var en otroligt skön promenad men nu är jag riktigt hungrig och ska äta lite efterlängtad och välförtjänt middag.. Sen blir det lite mer plugg!

Kram på er


Onsdag


Vem vill sitta inne på föreläsning när det är såhär fint väder utomhus?! Tur att de bara är 1.5 timme kvar! Så hoppas jag att vädret håller i sej, för då ska jag ta en riktigt lång promenad!




Kram på er


Dagens middag


De funkar ju inte att äta semla till middag så jag började fundera men kom inte på någonting jag riktigt var sugen på.. Men så klickade jag mej in på Saras blogg och såg att hon hade gjort omelett till middag, då blev jag inspirerad och kände jag va gott de skulle vara med en riktigt matig omelett! Så de fick det bli, perfekt när man inte är allt för hungrig!


Med skinka, champinjoner, körsbärstomater, rödlök och lite ost!

Och den innehöll alla smaker som jag var sugen på, smakade nästan som en varmmacka ;P

Nu ska jag försöka läsa lite i alla papper som vi fick idag och de som finns på konferensen (en del av studentsidan på miun), så jag kan förbereda mej lite till föreläsningen i morgon!


Kram på er


Fettisdag


Kommer aldrig glömma diskussionen jag ofta hade med en gammal pojkvän... Hur namnet på denna dag egentligen uttalades: Fet tisdag eller fettis dag... Båda namnen stämmer ju egentligen ganska bra! :p




Men nu sitter jag iaf hemma och njuuuuter av en otroligt god semla, de är lätt en av min favoritbakverk!



Kram på er


Tisdag


Mycket bättre att gå på gymmet nu på morgonen! De var två personer på gymmet när jag kom in och när jag gick så hade de ökat till sju stycken (då var två av dom tjejer som jobbar där och bara tränar lite innan de öppnar)! Och ingen väntan eller kö till någonting!

Eftersom jag tog sista äpplet till frukosten igår så fick det istället bli en kiwi och mango smoothie!

Den var riiktigt god! :)

Idag börjar en ny kurs! Kommer inte riktigt ihåg exakt vad den heter men de är någonting med redovisning.. Ska bli riktigt intressant att se hur lärarna som vi ska ha är i denna kurs(har haft en av dem tidigare, men då blev jag inte direkt imponerad tyvärr)! Jag hoppas på att de är en bra kurs och att jag fattar mycket, eftersom detta nog är den inriktning jag har tänkt välja nästa år och då är de ju bra om man gillar det :P
Efter de ska jag springa ner på stan lite och kolla om storebror har med sej lite verktyg till mej. så irriterande när saker går sönder här hemma och så kan man inte fixa de!


Men nu ska jag äta upp min smarriga frukost och sen göra mej klar så jag kan springa upp på föreläsningen/kursintroduktionen som börjar om 45 minuter..

Kram på er



Gymmet


Efter att ha börjat träna på morgonen så har man blivit bortskämt med att de inte är så mycket folk på gymmet, men eftersom jag sov bort hela förmiddagen blev det inte att att jag gick förrän nu ikväll.. Och de är inte alls roligt! De är ju typ kö till allt och de har jag inte alls tålamod till när jag tränar! Nä, jag får helt enkelt gå på pass om jag måste träna på eftermiddagen! Men i övrigt så blir jag fortfarande förvånad varje gång jag ser alla stylade och till fixade människor, visst kan jag förstå att om man går på gymmet efter skolan eller jobbet så kommer man vara sminkad och så... Men att dränka sej i parfym(vilket jag antar för har den doften suttit sen morgonen så hade nog ingen kunnat gå i närheten av dom de första timmarna av dagen), eller sminka sej för att gå på gymmet (sminket ser nylagt ut), eller de som har lösögonfransar(!!)(de skulle jag nog pilla av innan tärningen ifall jag hade... nä jag hade nog aldrig använt de till vardags)... De är saker jag inte alls kommer att förstå! Man är vell där för att träna? Svettas? Varför har man då lösögonfransar eller massa parfym(okej parfym kan jag fatta mer än de andra.. men inte sååå mycket?!)


Sen hela grejen med att använda lösögonfransar till vardags är ju en helt annan sak som jag inte alls kan förstå?! Eller hur folk orkar sätta i löshår varje dag? Eller alltid ha låånga lösnaglar?? En sak med löshår/fransar som sitter fast i några månader, och som oftast ser mer naturlig ut eller ha kortare lösnaglar så att man faktiskt kan använda händerna.. Men att sätta i/limma fast varje morgon och ta/av ur varje kväll! Hur orkar dom?!?!?! Varje dag?! Och varför?! Fattar inte vad de har för bild av hur människor ser ut i verkligheten? Vilka krav och vilken press de har på att hela tiden så bra ut?! Tyckte de var illa nog när de svälter sej själva till benrangel och alltid vara fashionistas, men att sen se ut som Hollywoodstjärnor till vardags åxå... Kan inte vara lätt att vara ung tjej idag....




Jag skulle kunna tänka mej att ha lösögonfransar eller löshår till speciella fester, men inte äns då använder jag de eller äns lösnaglar! Skulle vilja ha orken att lära mej hur man sätter dit sånt så det ser bra ut och vem vet jag kanske lär mej någon gång i framtiden..
Men skulle jag ha råd så skulle jag som sagt välja den mer permanenta varianten och bara fixa till den då och då, så de håller sej snyggt ändå utan att jag behöver göra så mycket :P

Vad jag ville med detta inlägg vet jag inte, bara skriva av mej lite kanske..

Kram på er


Måndag


Goooooood morgon!
Jag vet att de inte direkt är morgon just nu men jag har precis ätit frukost :P


La till lite varm saft till frukosten idag, såååå gott!

Igår kväll ställde jag nämligen inget larm och de var nog första natten på ungefär tre veckor som jag inte hade de(eller något annat som väckt mej)! Och de slutade med att jag sov som en stock hela natten och vaknade  inte förrän typ kl 12.30 (fast då gick jag och la mej vid kl 2 inatt, så de blev ju bara lite mer än 10 timmar)! Men de var skönt och välbehövligt, både pga lite sömn den senaste tiden men även för att förkylningen har tagit all min energi de senaste dagarna!

Men nu ska jag göra ännu en kopp varm saft och sen försöka göra något av dagen! :)


Kram på er


BigB


Ikväll har vi kollat på premiären av Big Brother, härligt att en ny säsong har börjat.. Nu är de bara någon vecka tills (alla är inne i huset och) man har börjat få en uppfattning av deltagarna, sen är de bara att vänta 106 dagar för att se om ens favoriter, som brukar förändras hela tiden, får stanna kvar eller inte :)

 

De ska bli riktigt intressant att se hur deltagarna faktiskt är som personer! Nu första kvällen/dagarna brukar de ju typ spela någon som de inte är, men som tur är så orkar de ju inte lossas dygnet runt utan uppehåll allt för länge .. Hur kommer de gå med den gravida kvinnan?! Är hon faktiskt gravid?! Kommer "paret" vara ett par hela veckan eller klarar de äns kvällen? Den dryyyyga tjejen, hur är hon egentligen?! Kommer tjejen härifrån lyfta fram vår fina stad eller bara snacka massa skit om den?!
Bara att vänta och se ;)

Kram på er


Söndag


Nu har snöovädret kommit till H åxå! Usch, hoppas de snart försvinner eller åtminstone lugnar ner sej så att jag kan ta mej in till stan! För detta väder vill jag inte köra så långt i... Bara biten hem från storebror till mina föräldrar var riktigt jobbig, när de både snöar en hel del och de är massa snörök! Såg inte många meter..



Idag har vi målat klart panelen, eller klart och klart, iaf de som ska målas innan den ska upp på väggen och sen är de nog inte all panel utan bara de han hade hemma...

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, hade ju massa planer och massa saker som jag ville hinna göra inne i stan innan jag beger mej ner till Sara på Big Brother mys, men tack vare vädret så går de ju inte.. Inte heller promenaden som jag hade tänkt gå med vovven innan jag åkte kan jag gå.. eller kan kan jag vell, men jag vill inte vara ute när de blåser massor och typ snöar i sidled  :P 
Får vell helt enkelt bara sitta och ta det lugnt här i soffan med datorn i knät!


Kram på er


Lördag


Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och väntar på att middagen ska bli serverad, vilken lyx! :)

Idag har vi målat lite brädor till storebrors husbygge och sen har jag vi bara tagit de lugnt hemma hos dom.. Myst lite med en bäbis som de har till låns!

Men nu ropar pappa att maten är klar så detta inlägg blir inte så mycket längre!


Kram på er



Byter design!


Det blev varken träning eller städning utan jag sitter fortfarande kvar här med datorn i knät! :p
De senaste veckorna när jag har klickat mej runt på olika bloggar så är de en hel del av dom som håller på att byta bloggdesign, så då har jag blivit inspirerad av att göra samma sak jag med! Var ändå så less på min gamla..
Så jag vet att en del saker kanske ser lite knasiga ut här just nu.. Men jag är inte riktigt klar än, utan jag ska försöka fixa lite mer i helgen!!

Men nu ska jag packa ihop mej och åka hem till H, så jag slipper komma fram så sent!

Kram på er



Friii...


.. som en fågel.. friiii som en fågel...



Nu är tentan gjord och ännu en kurs är över! Gick ut från salen för nästan en timme sen och då var de bara jag kvar, som vanligt! Jag hoppas de gick bra men samtidigt vet man ju aldrig! Känns ju alltid som att jag gissar hejvilt och samma sak var det denna gång, men de brukar ju sluta bra de med! Som vi pratade om nu i veckan, de känns som man gissar men eftersom man har informationen någonstans i huvudet så plockar man nog fram den undermedvetet, så de är nog mer kvalificerade gissningar som vi gör ;) Och de är det vell nästan alltid mer eller mindre (de är ju sällan man är heeeeeeelt säker på sin sak)...

Nu vet jag inte riktigt vad det blir! Borde träna men jag vet inte om de är så bra med min förkylning och städa lite borde jag.. För sen idag så har jag faktiskt tänk åka till H. Ovanligt va?! Är faktiskt själv lite förvånad av det eftersom jag var där förra helgen.. Tror inte jag har varit dit två helger på raken, eller två helger på en månad för den delen, sen i somras kanske... Eller kanske till och med förra sommaren?! Men storebror bygger ju för fullt på sitt hus och kan nog behöva lite hjälp (jag kan ju iaf måla!) och när de ändå inte blev någon Åretripp eller andra roligheter så kan jag ju lika gärna åka och hjälpa till :)

Men nu blir det iaf lunch innan jag hittar på något att göra!

Kram på er


Fredag


Nu är väskan packad med de viktigaste och jag ska bara kasta i mej lite frukost innan jag springer upp till skolan!



Håll tummarna för mej!

Kram på er


Proviant!


Nu ger jag upp för kvällen! Plockade fram blocket och började repetera men jag kände att inget fastnade utan de blev bara mer rörigt i huvudet! Så de jag kan nu de kan jag och de jag inte kan nu de kommer jag inte heller lära mej tills i morgon! Så då ger jag mej och lyssnar på Karitas råd som jag fick på ansiktsboken:"Viktigt i vila hövve med :)"
Hon är ju bra klok den där kvinnan! ;)

Promenaden var iaf riktigt underbar och jag tog en extra sväng ner på stan för att köpa lite proviant tills i morgon! De är ju så mycket lättare att tänka när man får mumsa på lite godis samtidigt, tycker iaf jag!


Få se bara hur mycket som finns kvar tills imorgon ;P


Kram på er




I vårt grupprum!




Så här ser det ut när Elin pluggar samtidigt som lillkillen vill ha närhet (vilket har varit ofta idag)..



Och såhär ser det ut annars ;)

Kram på er



Torsdag


Idag gick jag upp på skolan extra tidigt bara för att hinna med så mycket som möjligt! Sista dagen innan tentan så nu gäller det att vara fokuserad, vilket inte alltid är så lätt när vi har en bebis med i studiegruppen som man kan gulla med! ;)

Ihelgen är det Ice cross downhill tävling i Åre och de hade jag gärna kollat på! De ser ju ut att vara en riktigt spännande och rolig tävling! Tyvärr tror jag inte att de blir de nog inte så eftersom vi inte har någon stans att bo eller någon som vill köra... Men vi får se, vi kanske kommer på någon bra lösning så att de löser sej ;)



Kram på er


Onsdag




Tanken var att visa en bild på mitt goda kvällsfika och sen skriva lite om dagen... Men medan bilden laddades upp så började jag äta mackan och efter någon tugga så känner jag en stark smak av mögel! FYYY FAN! Sprang raka vägen in på badrummet och spottade ut det, sköljde ur munnen och borstade tänderna! Nu sitter jag bara här och mår illa av tanken att en bit av mackan ligger i min mage(dock smakade den inte mögel, men ändå, den satt ju ihop med resten av mackan) Blääääää! Antar att de var philadelphiaosten, för brödet har legat i frysen sen dagen jag köpte det..... UÄÄÄÄCK!

Så nu återstår bara mitt te, men jag ska kolla om jag hittar något annat att knapra på... Så späder jag ut  möglet i magen (ifall det finns något) ;)

Dagen har varit lång och nu börjar tentastressen komma! Lite sent dock, tyvärr... Men jag har morgondagen på mej så de borde nog gå bra!

Kram på er



Dagens middag


Eftersom de är alla hjärtansdag så bjöd jag mej på en lyxig middag....  Eller så inte...



Men en god middag var det iaf och nyttig! ;) Currykyckling med matvete, sojastekta champinjoner/paprika med sallad och spenat/crème fraiche/vitlöks röra! De där sista låter kanske inte så gott, och de skulle nog varit lite godare utan vitlöken, men de var faktiskt gott tillsammans med kycklingen och matvetet!


Kram på er



Tisdag


Sitter på skolan och försöker plugga, men som vanligt saknar jag motivationen och tentastressen! Och då är det svårt att få något gjort.. Men några frågetecken har jag iaf löst under dagen och jag hoppas att dom svaren fastnar!



Som t.ex vad är skillnaden mellan att köpa en säljoption och sälja en köpoption, eller varför inte sälja en säljoption och köpa en köpoption...

Men nu är det dags för fika, gick nämligen med på Jennys deal att hon bjuder mej på en kopp kaffe ifall jag äter en chokladboll ;)


I riktigt Hyvää ystävänpäivää anda :)
(Jenny är halvfinsk, så vi kör på den finska versionen av alla hjärtansdag)

Kram på er


Måndag


Gårdagen fortsatte i samma stil som lördagen! Äta(frukost), åkte in till stan, handla mat, äta varma mackor(lunch), sen fika semla och latte och sen avslutade jag dagen med popcorn, vindruvor, godis och choklad! Och om de nu var någon som räknade (om jag nu kom ihåg att skriva om den i fredags) så åt jag alltså hela 3(!!) semlor denna helg, en om dagen! Men nu får de vara nog, de måste vara nog! Kroppen mår inte alls bra av allt detta skräp och jag ska skärpa mej! (För de har jag ju aaaaaaaaldrig sagt förut....)



Nu är det tentavecka och då kommer de bli extra svårt att inte trösta sej(de är så tråkigt och stressande att tentaplugga) med massa godsaker eller ta flera fikapauser om dagen (bara för att slippa plugga).. Eller varför inte allt godis som man intalar sej att man behöver för att bli pigg och orka med att ta in all information :P Men jag ska klara det!

Nu ska jag mysa lite framför tv:n tillsammans med mina värkande muskler (som jag gissar att jag på något vis har fått pga all skit som jag stoppat i mej de senaste dagarna)

Kram på er



Lördag


Idag känns det inte som att jag gjort så mycket annat än att äta! Precis innan frukost fick jag ett samtal från Kickan där vi bestämde date mitt på dagen på fiket för att få umgås lite..
De blev en riktigt god macka tillsammans med en kaffelatte och sen blev det även en semla tillsammans med en burk cola efteråt!

Glömde ta någon bild på godsakerna som vi åt idag, så de får bli en gammal bild på en semla från samma ställe istället! Dom är så goda!


Men sen var det stopp! Blev så mätt så jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen!!

Efter de åkte vi runt lite och såg oss omkring lite här i H, de är ju inte så ofta vi är här och speciellt inte tillsammans.. Vi kom på att de nog är mer än ett år sen vi sågs och då kom hon till hem till mej i Stan! Kan inte förstå att tiden går så fort.. Men de som är skönt med Kickan är att även om vi inte har sets på ett bra tag så faller vi in i våra vanliga rutiner på en gång och de känns inte att vi varit ifrån varandra så länge!

Sen här vi fikat, ätit och åter igen fikat här hemma under eftermiddagen...
Nu blir det familjemys resten av kvällen med ost, kex, wasabinötter och lite annat naturgodis! ;)

Kram på er


Fredag


Nu är helgen här och vi sitter hemma i H med större delen familjen! Jag får se vad vi ska hitta på dessa dagar, men jag ska iaf träffa Kickan en sväng och gratta henne eftersom hon är färdig med utbildningen :)

Sen ska jag försöka plugga lite och hinna med några promenader...



Här hemma sitter vi ofta vid varsin dator och snabbt så har den minsta familjemedlemmen snappat upp detta och härmar oss, då är de ju tur att farfar har en liten dator som passar ... Vad tror ni han jobbar med? Kanske han sitter och bloggar? Eller kanske han beställer en resa och skriver ner bokningsnummer? ;p

Kram på er



Torsdag


Veckan går som vanligt riktigt fort och i morgon är det redan dags för helg! Underbart!

Idag har jag varit upp på skolan och fixat lite, skönt att få pricka av lite saker på min långa "to-do"-lista! Men än är det en hel kvar som jag vill hinna med de kommande veckorna, vid sidan av tentaplugget, men de kommer nog gå bra...

I kväll bjöd jag Sara på middag, min egen "fiskgratäng" som inte är någon gratäng alls men ändå riktigt god! Efter det gick vi ner till henne och kollade på lite film, en mysig torsdag helt enkelt!

Har en hel del idéer som jag skulle vilja utföra, men som jag inte alls har råd med just nu! Det är så otroligt frustrerande! Fast de är inget att göra något åt utan de är bara att vänta till pengarna finns och då hoppas att inspirationen och vilja att göra det finns kvar!





Lite inspirerande bilder ;)


Kram på er

(bilder lånade från google.se)


Onsdag


Jepp, idag kom jag nästan upp den tiden jag hade tänkt :p Men bara nästan, var så trött är klockan ringde att jag inte förstod varför jag skulle kliva upp då (har inte föreläsning förrän kl 13) så jag bestämde mej för att sova en timme till.. Fast jag vet inte hur mycket piggare jag blev av det!


Precis såhär känner jag mej just nu!

Vaknade nämligen till inatt, ganska pigg och var helt säääker på att klockan skulle ringa vilken minut som helst så jag försökte piggna till lite mer.. Men när klockan aldrig ringde så plockade jag upp telefonen och kollade (igen trodde jag som var säker på att jag redan kollat) och då var inte klockan 07.58 som jag trodde utan den var 04.41... Så de var bara att försöka somna om igen och efter ett tag lyckades jag faktiskt, men då hade jag ju hamnat i djupsömn(kändes de iaf som) när klockan väl ringde! Och då vinner ju lätt min trötta sida över den sidan av mej som vill kliva upp tidigt, så då ställer jag snabbt fram klockan ;) Men nu sitter jag iaf här och känner mej tröttare än jag nog gjorde när jag vaknade inatt.. De är ju så konstigt de där, jag har ju sovit flera timmar men de känns som att jag sovit kanske 2!
Nästa gång så ska jag nog prova att kliva upp när jag vaknar sådär tidigt, iaf om jag känner mej lika pigg!

Så nu vet ni hur min morgon har sett ut.. Nu är ju planen att gå och träna! Sen är det ju som sagt föreläsning/seminarium i eftermiddag och förutom det blir det nog en lång promenad i eftermiddag, sen hade jag tänk hinna städa lite..

Vad har ni för er idag då?


______________________________________________________________________
Uppdaterad ingen vid kl 11.12

Efter att ha ätit frukost så börjar jag inse att de nog inte är bara är min rubbade nattsömn som gör men trött och seg nu på förmiddagen!
Utan den har tyvärr fått hjälp av förkylningen som jag dragit på mej och som blivit värre efter helgen i Åre! För huvudet känns väldigt tungt, tror jag börjar få lite feber, halsen rosslar och näsan rinner :(

Inte så konstigt egentligen när man sover i ett kall drag från ett fönster första natten och andra natten går vi ut på och dansar oss svettiga i tunna kläder och sen ger oss ut i kylan direkt efteråt på jakt efter en taxi i typ -27C (och att utsätta kroppen för lite alkoholen hjälpte nog inte direkt heller ;P )!
Så jag hoppar nog träningen idag och hoppas att jag mår bättre i morgon!


Kram på er


Tisdag


Dagens insikt (eller ja, jag har iaf blivit påmind om detta faktum):
Att ta en låång sovmorgon är otroligt skönt, men dagen blir ju kortare och du hinner inte alls göra allt du tänkt dej!

Speciellt ifall du har en tre timmar lång föreläsning under eftermiddagen!

Jag förundras även över hur mycket mer information jag tar in när de är sista föreläsningarna innan en tenta... Tänk om jag hade lyssnat såhär bra och skrivit såhär bra anteckningar hela kursen, då hade jag ju typ inte behövt tentaplugga! Men tyvärr fungerar de ju inte så, har så många gånger försökt men jag behöver den där sista pressen och stressen som kommer i slutet av kursen.. Eller så är det för att man har haft nästan hela kursen och därför förstår de mesta läraren säger och därför bara tror att man lyssnar bättre... Men bra gick det i vilket fall som helst idag och nu är det bara morgondagens föreläsning kvar innan det är dags för att börja tentaplugga!


Kram på er




Blir så irriterad på mej själv!


Varför är jag så disträ när de kommer till att hålla koll på vilket datum det är! Försöker lära mej att kolla varje dag! De funkar iaf i perioder, men sen glömmer jag av det ingen! Eller så kollar jag de på kvällen när jag sitter framför datorn och då är de ju ofta för sent ifall de nu är något speciellt med just de datumet... 

Jag håller mer koll på vilken dag i vilken veckan något händer (och inte vilket datum)! Så jag missar sällan något eftersom jag kommer ihåg de mesta som ska göras (som tex deadlines, inlämningsuppgifter, jobb"saker"), sen planeras ändå händelser ju oftast inte allt för långt i förväg och gör det mot förmodan det så pratar man ju ofta om det när de börjar närma sej..
Så oftast gör ju det inget att jag är dålig på detta....

Förutom när det kommer till födelsedagar!
(Fast dom planerar man ju inte heller in utan de är ju bara där, samma datum, varje år...) Och även om jag ser vilket datum det är så har jag svårt att koppla det till att någon fyller år då! Försöker lösa det på andra sätt, oftast på facebook eller med en påminnelse i mobilen.. Men ibland så funkar inte de tyvärr inte, man glömmer kolla eller lägga in någon påminnelse och då slutar det med att jag missar att gratta någon! De är nog flera runt om mej som vet vad jag menar och jag ber så mycket om ursäkt! Oftast så jag har tänk på det någon dag innan(nästan alltid dagen innan!) men glömmer det ändå och kommer oftast(populärt ord i detta inlägg, jag vet :P) på det någon dag senare, men de är ju inte bra det heller..

Och nu har det hänt igen! Förlåt storebror för att du bara fick ett (väldigt sent) grattis sms! Men jag hoppas som sagt att du haft en riktigt bra dag!



Kram på er



Måndag


Nu är det en ny vecka med nya tag! Och idag gör vi ett sista ryck med uppgifterna som ska in i eftermiddag! Men de är ju lite svårt att vara effektiv när vi har en bebis att mysa med ;)

I övrigt så börjar de bli lite varmare ute och även fast inte kylan har besvärat mej speciellt så är det skönt med lite mildrare väder!



Bilden är tagen i morse, så även om termometern står i solen så stämmer nog gradantalet ganska bra :) Sen är de kanske någon som tycker att det är tråkigt att hela tiden få läsa om vädret och undrar varför jag skriver om det... Men de är bara för att jag får frågor om det några gånger om dagen och det är lättare att skriva det här så behöver jag bara svara en gång ;)


Kram på er



Åre


Nu sitter vi uppe i vackra Åre, de är lite kallt men strålande sol och bara lite målningt :)

De har varit en riktigt mysig helg! Igår gick vi en sväng inne i Åre och shoppade lite. När vi sen blev hungrig så tog vi en megahamburgare på Broken :) Innan vi åkte hem och gjorde oss iordning för en utekväll!



De var riktigt gott! Och mätt blev vi! Så pass att vi inte orkade någon riktig middag, vi som hade köpt med oss så god mat..



Så därför blev de även en riktigt fin lunch idag med! ;)
Idag blir det en lugn dag med promenader, ännu mer tjejsnack och kanske lite fika, kanske lite varm choklad och en ostmacka, ute i snön innan vi packar ihop oss och åker hem..

Kram på er


Kyla


Okej nu har jag kollat runt lite på olika sidor och även fast jag vet att de flesta säger att klart.se är de som oftast har rätt så hoppas jag att de inte stämmer denna gång!
Utan jag håller tummarna för att yr.no har mer rätt i helgen  ;)



Nej just ja, packa var det! Men de är ju så lätt att fastna framför denna dumburk :P

Kram på er


Fredag


Varför ska de alltid vara "dåligt" väder när vi ska göra något roligt som involverar att vi behöver bil?! De är ju inte ofta vi gör något där vi behöver bil, eller åka en längre bit.. Antingen är de snöstorm (Umeå resan, första försöket) eller spöregn(alltså så mycket regn att vindrutetorkarna inte klarar av det och man typ inte alls ser vägen) (en av resorna hem från Nyköping(?) efter en utlandsresa) och nu ska vi ju bara upp till Åre, men då har vi istället har två bilar(och alltså dubbelt så stor chans till bil-krångel) och då är de självklart närmare -30 C där uppe!


Här hemma i stan är det inte så mycket varmare heller....

Men de ska nog gå bra ändå, om inte annat så har vi ju inte jätte långt hem så vi lätt kan få hjälp ifall vi skulle behöva det :) Om man bortser från kylan så ska de bli riktigt roligt med en tjejweekend!  Vi har ju pratat om att vi ska försöka ta oss iväg till Åre i flera år, men aldrig riktigt fått ihop det med lediga helger då alla kan osv, men nu ska de äntligen bli av! Sen ser jag verkligen fram emot all god mat och sånt som vi var iväg och köpte igår ;)


Men de finns ju en positiv sak med att de är såhär kallt ute och de ofta gör allt så väldigt vackert! :)

Så idag ska jag packa, springa lite på stan och fixa de sista innan jag ska plocka upp tjejerna! Tanka ska jag åxå försöka att hinna med.. och jag får inte glömma maten, eller musiken.. och kläder, va ska jag ha på mej när vi ska gå ut?! Och sängkläder måste jag ta fram.... Sen får jag inte glömma massa varma kläder ifall vi ska försöka vara utomhus... Oj, jag måste nog sätta igång nu!! ;)

Hoppas ni alla har en riktigt bra helg!


Kram på er


Torsdag


God morgon mina vänner och alla som jag inte känner :P

Började dagen med en skön och välbehövlig sovmorgon! Håller tummarna för att denna period med sömnproblem snart är över och att jag börjar få sova hela nätterna igen, så att jag orkar göra mer än bara de jag måste!

Denna vecka har jag inte haft så mycket att skriva om.. Eller jag hade ju kunnat göra ett inlägg om dagen som handlade om den söta lilla killen jag visade i måndags, men jag tänkte att de kunde ju lätt bli lite enformigt! För förutom att sitta hemma hos Elin och plugga, så har jag inte gjort speciellt mycket denna vecka..

Men annat blir det i helgen för då är vi ett gäng tjejer som åker upp till Åre! Vädret ser inte ut att bli de bästa, utan snarare -20C(!), så vi ska hitta på lite annat som vi kan göra istället för att åka i backen! Som tur är finns det ju en hel del annat att göra, kanske ett besök på chokladfabriken ;)



Nu ska jag se till att komma igång med min dag så att jag hinner göra allt jag borde ska göra!


Kram på er