Gott Nytt År!


Hoppar alla får en riktigt bra dag, hur ni nu än firar! Det ska iaf jag ha :D

  

Kram på er


En dag kvar


Snart bara en dag kvar på detta år... Sen börjar ett helt nytt år!

Nästa år ska bli bättre än detta! Nästa år ska bli mitt år ;)






Kram på er


p.s. hittade ingen passande bild som kunde representera umgs med nära och kära, men det ska åxå finnas med där ;P Kanske kan räknas in i resorna... d.s.



Lillördag


Nu när vi har ätit en ordenlig middag och sen efterrätt, så är det dags för kvällsmys framför en film!
Filmen vi ska se heter "The.. nånting" (hahaha, vi försökte men kom inte på det och ingen orkade kolla upp det heller ;P )

         
 
                                                                   Gott!  :D


Kram på er


Trötta dagar


Just nu händer inte så mycket här, vi myser och vilar mest hela dagarna..
Blev sjuk för några dagar sen och min kropp har inte alls återhämtat sej än tyvärr..

Men igår gjorde vi ju en liten utflykt iaf! Vi (jag, bror, brors fru och deras son) åkte upp till min andra bror, därifrån fick vi åka med skotrar till en mysig liten pulkbacke! Grillade korv och gjorde varma mackor över elden.. Men även om vi inte orkade vara ute så länge så var det mysigt att göra något sånt ibland!

  
                                                     Vi sitter och myser framför elden...

Just nu har vi lite besök av mina föräldrars vänner och de sitter just nu och fikar.. Men jag försöker hålla mej därifrån för jag tror inte min mage klarar av kaffe just nu, även om de skulle vara väldigt gott!
Istället sitter jag inne i vardagsrummet och bloggar samtidigt som jag håller lite koll på babyvakten...

Imorgon ska alla åka in till stan så då åker jag nog med, känns som att de är ju lika bra så slipper jag köra in själv på nyårsafton. Kan ju vara skönt att vakna upp hemma och bara ta det lugnt hela dagen och vara pigg på kvällen när det är dags att fira!

Men nu ska jag gå och fixa en kopp te, så för jag se om det hjälper mot mitt kaffesug :p

Kram på er



Långsam dag!


Idag går allt lite extra långsamt och alla är lite små sega.. Men det är vel så det ska vara på storhelger :P

Förutom god och gull med bäbisen så har jag hunnit med att göra ris ála malta

       
Men vi la apelsinen bredvid, eftersom hälften av sällskapet ville ha sylt istället...
Jag gjorde två varianter av den, en med grädde och en med vaniljvisp.. Och vaniljvispen räknade vi lite fel på så det blev nog 18 port istället för 7! Så vi kommer nog få äta det resten av helgen :p

Kram på er


God morgon!


Nu är julafton över och ändå har jag ingen julkänsla.. Men men, får vel hoppas att den kommer i dubbel dos till näste jul :p

Jag tänkte passa på att visar er vad jag fick i julklapp:



En påse gäst tofflor
En kokbok
En kniv
En gutjärns stekpanna
EN damsugare

Bilden är lite dålig, men de är bara för att jag tog den i mörkret.. Eftersom alla andra i huset låg och sov så vågade jag inte börja flytta runt saker, får då åker alltid något i golvet..
Men jag kanske visar en bättre bild en annan gång!

Men nu hör jag att bäbisen har vaknat, så nu ska jag springa och mysa :D

Kram på er



* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *



                                                                 G O D  ♥  J U L



Kram på er



Jul godis!


Nu har jag bakat årets julgodis, men det blev inte alls lika mycket som det brukar! Inget med marsipan eller nougatbitar i och sen gjorde jag mindre av allt.. 

          
                                                  De finns iaf så det räcker ;P

Men eftersom de blev lite mindre i år så kommer jag inte att ge bort några godispåsar, som jag vi vanliga fall brukar göra..

Nu ska jag bara sätta snöre och etiketter på klapparna och sen är jag klar!


Kram på er



Plugg med elitgruppen


Nu har jag suttit större delen av dagen hemma hos Fanny i hennes mysiga lägenhet och pluggat.. De går ganska bra och vi tar oss sakta framåt, de är lite svårt att veta vad man ska göra och vilka delar vi ska böja med.. Men det kommer (förhoppningsvis) bli riktigt bra i slutändan! Vi kommer lätt att få A ;)

En bra sak med att sitta hemma hos någon och inte sitta på skolan är att fikat är så mycket godare! Patrik köpte med sej krämbullar till "frukost", medans Fanny fixade varm choklad med grädde och till det bjöd hon på lussebullar! Riktigt lyxigt!
            
                    
                                Bild tagen med mobilen(därav den dåliga upplösningen)

Nu spelar jag massa julmusik på hög volym och ska börja slå in lite julklappar! Banne mej om jag inte ska kunna få lite julkänsla iaf!

När det är klart ska jag packa in allt i bilen och åka till H!
Härligt med några dagar ledigt, för de ska jag verkligen försöka ha!

Kram på er


Kallt!


Oj, nu är de kallt ute! Och kallare ska det bli...

Såg att många på fb skrev om - 30C så jag gick och kollade på min termometer men den visar ju Bara -27,3 :P
Det är en skillnad på 50C med bara ett fönster emellan...

       
På mitt köksfönster (ljuset är från en jobbig strålkastare som är riktad rakt mot mitt fönster)..

Kram på er


Dan före dan före dan före dopparedan!


Nu är det inte alls långt kvar till julafton! Och jag har ingen julkänsla ALLS! Jätte jobbigt, även om jag inte brukar känns då mycket inför julen så brukar jag ändå känna något.. Som de känns just nu kan det lika gärna vara mitten på november.. Förhoppningsvis så blir det bättre när jag kommer hem till H, där det är lite mer pynt och stämning..

Jag har alla iaf julklapparna klara, bara inslagningen kvar.. De som jag i vanliga fall tycker är de roligaste, men i år så känns det bara som ännu en sak jag måste hinna med...

        

Nä, nu får jag ta och sluta! Detta inlägg låter ju bara deppigt! Men det är jag inte alls! Tycker de bara är lite tråkigt att julkänslan försvinner lite mer med varje år.. Men de är vel så när man blir vuxen...

För övrigt så hade jag min sista föreläsning i kursen marknadsföring.. Tråkigt, för detta är en riktigt intressant kurs! Men en riktigt bra lärare.. Nu är det bara redovisning av vårat grupparbete (som vi jobbar på för fullt med), en liten genomgång innan tentan och slutligen tentan! Så ingen jullov för mej :p


Kram på er



söndag


Det blev tyvärr ingen Umeå resa då vädergudarna inte alls var på våran sida!
Riktigt tråkigt då vi planerade detta redan i oktober och jag har verkligen sett fram emot det länge! Ville ju ha en helg med Vickan och en weekend från stan..
 
Men istället blev de en lugn fredag med pizza och en lång promenad. Och en mindre lugn lördag.. :p
Jag mötte upp tjejerna på stan, vi köpte med oss mat och gick hem till mej.. De var riktigt trevlig, vi drack vin och bara pratade... Sen började vi med drinkar och då spårade de ur lite..
Hahaha, tänk om man hade haft hela kvällen på film! Kunnat få se allt som hände och allt som sagts, i nyktert tillstånd..

Idag har jag iaf mått som jag förtjänat och inte gjort mycket alls.. Känns lite som en "bortkastad" dag, men ibland kan de vara skönt att bara inte göra någonting utan bara få slappa en heeel dag...

En sak som vi gjorde i fredags innan vi bestämde oss för att inte åka till Umeå var att stannade på elgiganten och hämtade ut min kamera :D
Så nu kan jag börja ta mer bilder igen! Skönt för de är lite tråkigt att blogga utan bilder...



Kram på er
 



Tisdag..


Nu ger jag upp jobbet här framför datorn! Skulle söka massa information till grupparbetet men eftersom min dator inte funkar som den ska så går det inte.. Får se om jag äns kan skriva klart detta inlägg innan den ännu en gång överhettar och stänger av sej själv...

Istället ska jag springa ner på stan och fixa lite saker, har några julklappar kvar men ingen aning om vad jag ska köpa.. Men julklappspapper och snöre går ju iaf att fixa! Så kan jag slå in de få klappar jag har och så är jag redo ifall jag på något mirakulöst sätt kommer något att köpa..

Börjar misstänka att jag har fått feber... Men eftersom jag inte har någon termometer så jag kan kolla det, så är det ju bara att leva i förnekelse och fortsätta dagen som vanligt.. För jag har inte tid att vara sjuk!
De närmsta dagarna är fyllda av skolarbete och allt annat som måste göras denna vecka, för på fredag åker jag och Sara upp till underbara Vickan för att se hur hon bor :D

                                            
                        Vickan, sista dagen(sista minuterna) på jobbet innan hon flyttade..


Kram på er



Måndag kväll...


Nu tänker jag göra detta till en liiite bättre måndagskväll!

Jag ska nämligen kolla på Alice i underlandet, även njuta av en kopp kaffe (koffeinfritt) och lite choklad :D

         

Hade ju tänkt anordna lite filmkvällar när jag fick hem dessa filmer(gratisfilmerna från Lovfilm), men jag är så matt så jag tror inte att jag är ett så roligt sällskap ikväll.. Sen så verkar de ju ändå som att jag bara får hem filmer som andra redan sett, så de gör ju kanske inte så mycket... 

                              


Hoppas ni åxå har en bra måndagskväll!

Kram på er


Lucia!


Idag är det lucia, även fast jag inte alls märkt något av det.. Funderar på att gå och köpa något gott fika sen, bara fira just för firandes skull ;)

                           
  


I helgen har jag varit i Stockholm, vi åkte ner i fredags eftermiddag och kom då fram ganska sent. Lördagen spendera vi till större delen hemma hos min bror och bara myste! Vi hann även med en sväng på en galleria, men jag hittade inte direkt så mycket! På söndag var det kalas, då min söta lilla brorson fyllde 1! Vi blev ganska många och de var riktigt trevligt..

Vi kom hem ganska sent igår och det känns idag! Men jag har mycket att göra och måste komma igång!
Har varit på föreläsning och efter de träffades min "studiegrupp" som tillsammans ska göra ett arbete nu under de kommande veckorna.. De är ju helt galet hur mycket vi ska hinna med nu dagarna innan jul eftersom i mellandagarna så kommer de vara svårt att komma i kontakt med företag och alla har ju så mycket att göra!
Men det kommer nog att gå bra!

Nu är det dags för mej att gå iväg och hämta ut lite julklappar, sen skulle jag behöva städa och även hinna handla!


Kram på er


ojdå..


De är visst fyra dagar sen jag skrev, de trodde jag ínte! Kanske två, men de bevisar ju hur fort de senaste dagarna faktiskt gått!

Tentan är avklarad och till min förvåning så tror jag att jag har klarat den! Den var inte alls så svår som jag trodde att den skulle vara! Nu har vi även hunnit börja på en ny kurs Marknadsföring, verkar riktigt intressant! Och de behövs nu när man ska plugga under julhelgen, ska man offra mystid med familjen så är det ju en fördel att de man läser är intressant!

Förutom de så har jag inte så mycket att berätta, ska på en liten resa i helgen.. Så ännu en gång så slipper jag parasitvattnet även om de bara är för någon dag :P

Kram på er


Inte helt själv..


De är skönt att slippa vara helt själv hemma idag..

Visst är hon sööt ;)


           

           

Imorgon åker jag in till stan igen och jag får se om jag tar med mej henne så att hon får vara stadshund några dagar.. Vet en annan vovve som skulle bli glad då!


Kram på er



Måndag..


och än så länge inte direkt en bra sådan..

Jag har sovit riktigt dåligt och känner mej helt grumlig i huvudet!
Nu är de inte två äns dagar kvar till tentan, de är ju nu jag behöver vara pigg och plugga som hårdast.. Men jag har inte äns öppnat böckerna idag..
Jag ska försöka plugga resten av dagen men jag vet inte hur mycket jag hinner med, men just nu orkar jag inte bry mej!
De finns ju omtentor och då får man ju mer tid att plugga och även därför (oftast) bättre slutbetyg :D



Men nu ska jag äta en till tunnbrödmacka och dricka dagens andra kopp kaffe, så kanske jag kan komma igång.. De lär ju inte skada iaf ;p


Kram på er



Söndagsmyyys


Nu har jag gett upp pluggandet för idag och istället myst ner mej framför tv:n!


           

Med ett par mamma-stickade mjuka-aloeveragarn-sockar (som inte alls kliar) och en jättegod tunnbrödmacka, framför E! Kan en söndagskväll bli bättre ;)

Nu ska jag mysa vidare!

Kram på er


Less


Nu tar jag en liten pluggpaus! Bara min 1000000000 för idag! Oki, jag har inte alls tagit många pauser, men de känns som så bara för att jag inte kommer någonstans.. Jag kan bara inte koncentrera mej! Förstår inte var det är för fel!! 

Sen märkte jag meddans jag pratade med en klasskamrat att jag har missuppfattat uppbyggnaden av tentan.. Eftersom jag vet att jag inte kommer hinna lära mej allt jag behöver så har jag koncentrerat mej på den del, som jag trodde, var större delen av tentan.. Men nu visar det sig att de var tvärt om, de jag inte alls har lärt mej kommer att utgöra största delen av tentan!
Ointressant för vissa av er, men jag antar att ni kan förstå hur less jag är och varför de känns sådär lagom onödigt att fortsätta plugga..
Men skam den som ger sej! Ju mer jag pluggar nu desto mindre måste jag ju läsa till omtentan ;P

Under en av mina pluggpauser så åkte jag och pappa upp till Hoo där mamma och en vän till henne bakade tunnbröd.. Skönt att få komma ut lite och även att få smaka lite på årets tunnbröd :D Riktigt gott var det!

Nu är det snart middag och jag ska nog försöka plugga lite mer innan dess, om det går...

                         
                                                                  (google.se)

Fast helst skulle jag nog vilja gå ut på en promenad med vovven och bara njuta av att de faktiskt är andra advent (även om jag har svårt att tro det :P)

Kram på er



Söndag


Nu har jag äntligen gått in i tenta-plugg-mode och sitter från morgon till kväll framför böckerna!
Synd bara att jag tror att de är lite för sent, bara 3 dagar kvar till tentan!
Idag räknar jag med att vara klar med det första momentet - gå igenom boken.. Yey, då är jag bara på samma ställe som alla mina klasskompisar var för typ en vecka sen!
Men även om jag inte tror att jag hinner ta igen allt så ska jag ändå försöka!

Under dessa tre dagar ska jag åxå trycka in massa matlagning så att jag kan fylla upp frysen hemma med matlådor och på så vis slipper laga så mycket mat inne i parasit-vatten- stan ;)
Inte för att jag tror att jag kommer slippa de helt, men iaf lite, underlätta de två veckorna som är kvar innan jag åker hem i jul...

På tal om parasit så åkte vi aldrig till stan i fredags, H blev dålig precis innan hon skulle åka in! Som tur är var det nog inte parasiten som hon misstänkte..
Så då bestämde de sej för att åka till Sundsvall istället, jag ville så gärna följa med eftersom de nu låter som att de inte blir något tripp till sthm nästa helg.. Men en heldag kände jag inte att jag kunde ta från pluggandet, så de fick åka utan mej...
Det hade ju varit en annan sak om vi åkte till stan för då kunde jag ha suttit hemma i lägenheten fram tills bion började och då bara vara borta ca 2 timmar, istället fick bror följa med V på bio...
    
                        Jag som äääälskar bio :(

Tänkte först om jag kanske kunde sätta mej på något fik och plugga, men jag gissar att de inte hade varit så lugnt och fridfullt nu under julshoppingen :p

Idag så är mamma och bakar tunnbröd och jag skulle mer än gärna åka bort och kolla hur det går, har ju inte varit med på tunnbrödbak sen jag var liten. Får se hur jag känner under dagen..

          
                                                    (bilder tagen från goggle.se)

Oj, nu blev detta ett långt inlägg.. Men de kanske var bra eftersom jag inte tror att jag kommer att kunna blogga så mycket mer fram till tentan...

Kram på er



Fredag!


Skönt med helg! Eller ja, de hade ju varit de om de inte var för den F%#£$¤¤$@E tentan!

I eftermiddag åker jag med E och V in till stan, H är redan där.. Så i morgon så ska jag (intensiv) plugga fram till kl14, medans de andra julshoppar och efter det blir det bio för mej och V!
Känns sådär att återvända till parasiten, men som de låter nu så kommer vi ju inte bli av med den än på några månader så då är de vel bara att vänja sej :S
Men jag ska iaf försöka lura parasiten lite och göra det mycket lättare för mej genom att fixa mat här hemma att ta med :) Ska även ta med massa gott friskt parasitfritt vatten!

Sen ikväll ska jag och H försöka oss på något som jag själv aldrig har provat eller äns sett göras någon gång..
Baka rullrån! Om vi hittar allt som behövs till det dvs..
Gillar faktiskt rullrån bättre än vanliga och eftersom de varken finns rätt spis här hemma eller uppe hos bror så passar vi på när vi ändå är inne i stan!
Önska oss lycka till ;p 


            
                                                       Men nu åter till böckerna...

Kram på er



Rån bak!


De var inte den sortens rån som jag visade på bilden som skulle bakas idag, de heter tydligen rullrån och bakas på ett helt annat sätt :P

Men här är iaf lite bilder från själva bakandet:



            Brorsonen som bakar för fullt..                          Färdiga rån som ligger och svalnar..


                                                               Rånjärn...

            
                                                                 Färdigt!

             
                                              Såhär ser locket på mammas kakskrin ut

Gillar mammas kakskrin så mycket (har redan  tingat det sen när de ska ärvas vidare ;p )


Kram på er



Dröm bil!


Nu ska jag snart åka och hämta brorsonen...Men medans jag väntar så har jag suttit och surfat runt lite samtidigt som jag pratat med pappa.. Och nu har jag hittat min drömbil(iaf just nu :P)!!

Citroen Revolite!



                                                Snygg färg och cool design, tycker jag!
 


                                                 Snygg dubbeldörr och stoor taklucka!



                                                    Bara så jäkla snygg! Ser så skön ut!



                                                          Bättre bild på baksätet!

Visst är den fiiiin!  :D
Ibland är det ju synd att man inte är snuskigt rik :P


Kram på er



Torsdag


Seeeeeg morgon! Har inte kommit igång än!
Men nu har jag iaf ätit frukost, ska snart ta en kopp kaffe till och sätta mej vid böckerna..

Senare idag så ska jag TA BILEN(!) och hämta min brorson på skolan..
Tänkte gå, men nu är -20C ute (och ifall de inte blir varmare) så blir det som sagt bilden istället :p
När mamma kommer hem så ska de baka julrån (tror jag de heter), fixade degen igår och nu står den i kylen.. 

                  
             De heter tydligen bara rån... Men sen är de ju till jul vi bakar dem nu :p (bild från google.se)

I förrgår så bakade vi även bröd till jul! Vi har ett speciellt bröd som vi bara gör till jul och jag fick inte äns provsmaka de innan de åkte in i frysen... Men de är ju bara 2-3 veckor kvar tills vi plockar fram det igen, de ska bli sååå gott!

Nu får jag sätta igång ifall jag ska få något gjort!

Kram på er


Onsdag


Igår så åkte jag hem efter föreläsningen, så skönt att komma hem när de var några veckor sen sist.. Silva blev även riktigt glad och de gör ju bara de hela mycket roligare!    

                    helgmys          
                     Bjuder på en gammal bild av sötnosen(hon ser typ likadan ut nu ;p)..

Idag har jag bara suttit och pluggat större delen av dagen och det är skönt att äntligen börja få någonting gjort! Hoppas bara jag hinner ta igen allt som jag borde ha gjort...

Till middag idag gjorde jag kyckling i lergryta och ris till, jätte gott blev det! Det är så mycket roligare att laga mat när det är fler som ska äta!
Men jag tog ingen bild, kom inte på det förräns efter vi ätit klart!


Kram på er