Bartömning


Nu skålar vi in sommarlovet med bartömning på studentpuben!!

 

 



Kram på er


Torsdag


Nu är vi inne på sista rycket! Försöka hinna lära sej så mycket som möjligt de sista timmarna..

 

För om fem timmar startar kursens och terminens sista tenta, sen är det sommaruppehåll!!! SÅ JÄVLA UNDERBART!
Ikväll ska de firas!!!


Kram på er


Tisdag


Efter ännu en natt med dålig sömn som även slutade med att jag sov stirrandes i soffan, så har jag både ondare i ryggen och nacken som ger mej en härlig molande huvudvärk... Sen har jag även otroligt lite motivation och energi till att plugga! Skönt att det snart är över! Även fast jag idag har märkt hur lite har faktiskt kan och att de nog är en hel del jag måste lära mej bara för att klara tentan...

 

Men jag brukar ju hinna lära nej allt jag borde och de lär jag väl även göra denna gång! De tar ju bara dån tid! Och fortare går de ju ifall jag pluggar istället för att blogga! :p


Kram på er


Måndag


Tack vare rethostan har jag inte fått många timmars sömn inatt.. Somnade runt halv fyra när jag hade gett upp sängen och istället flyttat ut till soffan för att försöka sova sittande(hostar mindre då), för även om det inte är de bästa för nacke och rygg så fanns iaf en chans att sova någon timme...

 

 

Sen var det bara att kliva upp halv sju för att hinna möta upp tjejerna innan seminariet, för att planera redovisningen.. 

Men nu är det gjort!! Nu är det bara tentan på torsdag kvar sen är terminen slut och ännu en termin är gjord! Så otroligt skönt! Snart har man tid för ett liv igen ;)

Nu - tentaplugg!


Kram på er


Äntligen!!


Nu står äntligen mitt nya köksbord på sin plats! Tack vare lite hjälp från mamma och pappa som var snälla och svängde in när de var påväg hem.. TACK! Har haft bordsdelarna ståendes längst väggen i sina lådor i väntan på att få hjälp att bygga ihop det (vissa delar är ju lite svårt att göra ensammen)..

Men nu är det som sagt äntligen gjort :)

 


Mitt stora kök (har känns riktigt stort under tiden jag inte haft något bord) blev genast lite mindre, men ändå inte alls trångt! Tycker de blev bra och bättre blir det nog när jag får till det lite mysigare runtomkring och inte bara lagt dit en löpare(som ser så liten ut) och ställt dit ljus som stod på de gamla bordet... Sen kommer de nog kännas mer "normalt" och hemtrevligt efter att jag har haft vännerna över på middag vid det, lixom "burit in det" (eller vad man bu brukar säga)! Får försöka fixa något snart ;)

Kram på er

 



Söndag


Fattar inte vad jag gjorde igår kväll egentligen?! Har ont i hela kroppen och inte på ett bra sätt (typ träningsvärk) utan jag har bara ont.. Inte så att jag var så onykter att jag inte kommer ihåg någonting, var inte speciellt onykter alls, utan jag förstår bara inte vad jag har gjort! Var ju lugn igår och gjorde inget ovanligt.. Ändå vaknar jag upp med ett knä som jag knappt kan stå på, ont i höften(på motsatt sida?!) och öm i olika delar av ryggen...
Men man börjar väl bli gammal ;p

Nä nu ska jag börja fixa lite här hemma för snart kommer mamma och pappa hit på en snabbvisit!

Kram på er



Lördag


Igår hade vi tjejkväll! Känns som att de var ett tag sen nu! Vi åt sushi, spelade lite spel, snackade lite skit och kollade på Eurovision song contest!
För engångsskull så koncentrerade vi oss lite mer på tävlingen och såg klart hela innan vi gick ut på krogen/pubben! Men då var de ju åxå lite speciellt iår, vi skickade ju en så jävla bra låt! :D Vi satt verkligen och skrek för full hals varje gång vi fick högre än 8 poäng! Sen känns de även roligt att vi fick poäng från alla länder utom ett, Italien... Men man kan ju inte vara älskad av alla.. Bara nästan ;)

 


Sara bjöd på god efterrätt, chokladpannacotta med bär toppad med maräng och en god likör till kaffet.

 


Kram på er



Fredag


Vi har kämpat vidare med båtar arbete och är nu nästan helt färdiga! :)

Men idag avvek jag lite tidigare eftersom jag skulle på teambuilding med nya jobbet! Vi var först på Boda Borg och sen blev det middag på kontoret!

Jag minns hur roligt jag tyckte de var, när man var yngre och åkte iväg med skolan, springa runt och samla stämplar! Och jag tycker att det är lika roligt nu!! Så härligt att känna att man kan lista ut eller klara en bana antingen direkt eller efter att man provat några gånger.. Sen att de skulle kunna vara lättare och ännu roligare ifall man var där med personer som man känner och redan fungerar bra med.. Men samtidigt är det nog åxå väldigt bra som just teambuildnings övningar! :)

Och vilket lag tror ni tog flest stämplar då?! ;p



Kram på er

 



Sol!


Ni vill jag verkligen gå ut och njuta av solen! Men istället sitter vi inne och jobbar med arbetet...

 



Kram på er


Onsdag


Nu behöver jag inte längre nämna vas jag gör om dagarna eller förklara varför jag inte haft tid/ lust/ motivation att blogga... Men nu är det förhoppningsvis snart över! Vårt mål är att bli klar med arbetet nu i dagarna och sen är det bara redovisning och tentan kvar nästa vecka! :) SEN ÄR DET SOMMARUPPEHÅLL I SKOLAN!

Tyvärr har jag dragit på mej ännu en förkylning :( Och med den har febern kommit...

 

Har köpt lite överlevnadshjälp så tar jag nej förhoppningsvis genom föreläsningen och sen resten av dagen så vi bara ska sitta och skriva..

Tycker faktiskt inte att jag förtjänar denna förkylning! Tycker att de är någon annans tur att vara sjuk och min tur att slippa!!! Men jag ska vila så mycket jag kan, så mår jag förhoppningsvis bättre och kan vara med på roligheterna som är planerade till helgen!

Kram på er


Fredag


Klämdag!! Inte för att de spelar så stor roll för mej egentligen, men det betyder att fler är lediga än vad de vanligtvis är på fredagar :)

Idag har vi varit iväg med bordet, väl där gick vi en sväng i de gamla huset.. Även fast de inte direkt är så stort och fast de är väldigt slitet så tycker jag att de är lite charmigt...

 

Och framförallt köket! Kan nästan se hur farmor stökade på där inne! Nästan så att man har lust att fixa till och kanske använda det som sommarstuga! Synd bara att de inte ligger bättre till...

Nu ska jag göra mej redo för kalajs :)


Kram på er


Torsdag


Ni är jag hemma i H och umgås med familjen.. Så mysigt och för en gång skull känner jag mej helt lugn, inte äns regnet stör mej! Ingen skolstress, inget som känns viktigt att göra eller som jag måste ta itu med... Eller de finns massa som jag ska göra, med jag känner mej inte ett dugg stressad över det just nu :)

Istället kollar på hockey hela långa dagen! Och lilla söta A är så fascinerad och intresserad av vad som händer på tv:n! Och lyfter man därifrån honom eller stör så blir han inte glad :p

 

Men nu ska jag fortsätta mysa med gokillen! 

Kram på er


Gott!


Unnade mej en av mina favoriter i skolans fik eftersom jag var så duktig och orkade kliva upp i morse (inte alls fär att jag hade svårt att kliva upp, snarare tvärt om då jag vaknade 15 min innan klockan ringde, utan jag ville bara ha en anledning till att få unna mej! ;p )!

Vet inte om de är så nyttigt, men dom vill ju framställa sej själva som de iaf...

:O våran lärare (en förvärvsarbetande pensionär) citerade just Sean Banan ("-som Sean Banan brukar säga") mitt under genomgången av olika val när det kommer till strategiska tankesätt! Kanske dags att börja lyssna på vad han säger ;p

Kram på er


Onsdag


Igår jobbade jag heldag och sen satt jag fram till kl10 med skolarbete.. Inte så roligt kanske, men som tur är så blir det bara sådär på tisdagar och ibland på måndagarna..

Idag är det skola hela dagen istället! Om vi jobbar på bra nu så kanske även vi kan få ta (studie varianten av) en långhelg :)
Sen i eftermiddag får jag hjälp att köra bort mitt gamla köksbord och då ska jag äntligen få bygga ihop mitt nya!! Får se hur långt jag hinner innan jag kanske ska ner till Sara på lite kvällsfika.. Skönt att kunna göra lite sånna saker under perioder då man "jobbar om varandra" och inte hunner ses lika mycket! Ska försöka införa mer sånt, för de är ju även fler jag skulle vilja hinna umgås mer med och de måste ju inte vara någon "stor grej" bara för att man ska träffas :)

 

Så jobbigt med dessa perioder då vädret är mittemellan varmt och kallt.. Så man inte riktigt vet hur man ska klä sej, utan man tar på sej för mycket och blir då så varm när man kommer inomhus, så att fingrarna sväller och man blir tvungen att ta av sej ringarna.. JA, jag vet, ett i-landsproblem :p

Kram på er


Måndag


Ny vecka med nya tag! Känns så konstigt att vara uppe vid kl6 på dagarna, speciellt måndag! Nästan som förr då man jobbade heltid :p
Eftersom jag inte alls är en morgonmänniska så har jag ju inte för vana att kliva upp sådär tidigt ifall jag inte behöver och skolan brukar ju inte börja förrän runt kl 10.. Men inte nu! Inte denna krus! Nu är det alltid kl8 som gäller och är de inte för skolan jag kliver upp så är det för jobb!

Men de är skönt med lite fart igen, de var ju ett tag sen nu jag hade såhär mycket att göra.. Jobbigt i början när kroppen inte riktigt är med och hellre vill lägga sej i soffan efter jobbet istället för att sätta sej med böckerna..Och det är ju när man har mycket att göra som man kommer på fler saker man vill göra... Lustigt de där.. Fast som det ser ut just nu så hinner jag inte med så mycket annat än skola och jobb, men jag måste försöka ska klämma in lite träning på dagarna åxå! :)

Idag har jag även varit och gjort något jag länge dragit mej för, nämligen gå tillbaka till "mitt gamla jobb" (där jag bara jobbade extra typ en månad innan jag fick de jobb jag har nu och sa upp mej) för att lämna tillbaka nyckeln och hämta mina saker.. Inte roligt att efter några veckor komma tillbaka på ett ställe där nog flera är lite irriterad på mej för att jag inte valde att vara kvar(utan istället valde ett jobb som inte bara gav mej heltid i sommar, istället för 10 timmar/månaden, utan där arbetsuppgifterna inriktar sej på de jag faktiskt utbildar mej till).. Men som tur är var inte kontorschefen en av de som är irriterade! Utan han förstod nog mitt val, så han var istället bara trevlig, professionell och önskar mej bara lycka till :)
Men nu är det iaf gjort och en liten sten har släppt från mina axlar!

image description

Nej, nu ska jag tömma i mej min stora kopp kaffet och sen springa iväg och jobba några timmar!


Kram på er


Kvällsfika


Ikväll lyxar jag till det med en god fruktsallad, gjord på melon och perfekt mogen mango! Som en liten belöning för att jag pluggat så bra idag (.....not) :)

 


Sen har jag även hunnit städa lite här hemma och jag blir återigen påmind om allt jag vill fixa här hemma! Men som jag varken har tid eller pengar till att göra just nu...

Men nu ska jag återgå till mitt goda kvällsfika! ;p


Kram på er



Torsdag


Leverans som kom idag, äntligen kommer jag ha ett stort, stabilt och snyggt köksbord! :D

 



Nu ska jag bara bygga ihop det i och ställa de på plats! Och även frakta bort mitt gamla bord!

Idag har verkligen våren äntligen kommit till stan!! Sol och riktigt varmt, underbart! Hoppas de håller i sej ett tag nu! För vi har inte varit bortskämda med bra väder den senaste tiden!


Kram på er



Onsdag


Nu har snart halva veckan gått och jag har hunnit jobba en del på de nya jobbet! De är riktigt roligt och de känns verkligen som att jag kommit till ett riktigt bra arbetslag! Och även om det är mycket att lära sej nu i början så känns de som varierade och intressanta arbetsuppgifter!

Så förutom att jobba, och de självklara pluggandet, så har jag inte hunnit med så mycket.. Men sånna perioder har man ju ibland :)

Men nu ska jag försöka lyssna på vad föreläsaren svamlar pratar om...


Kram på er



Söndag


Idag sitter vi på skolan och pluggar för i morgon är det dags för kursens första seminarium och då måste deluppgiften bara färdig...

 

Snön har som tur är försvunnit och solen tittar fram igen, men speciellt varmt är det inte! Lite snö har fallit under dagen men utan att stanna kvar på marken, som tur är!

Men nu ska vi jobba vidare...

Kram på


Lunch


Provade att göra proteinpannkakor, vet inte om de har så mycket nyttigare än vanliga utan de hade nog varit bättre om jag haft grahamsmjöl istället... Men de var mer för att prova om man kunde känna skillnad i smaken och de tycker jag inte art man kunde :)


Gott gott

 

 

Kram på er

 



Fredag


Nu är det snart helg men jag är inte ledig för det, snarare tvärtom! Med deadline på måndag och ca 200 sidor, på engelska, som måste läsas innan vi äns kan börja med uppgiften så har jag det jag gör!

Men med tanke på vädret så är det ganska skönt att inte ha massa saker att göra utomhus! Fast jag hade nog kunnat komma på roligare saker att göra inomhus än att plugga...


Slipper ha dåligt samvete för att jag sitter inne iaf ;) Även om jag hellre hade sett att de regnat än snöat!!


Kram på er

 



Torsdag


Idag var fösta dagen på de nya jobbet och även om fet vara var en kort dag, så kändes det riktigt bra! Vill börja på engång! De kommer nog bli en riktigt bra somnar där...

Efter jobbet så har jag försökt läsa, men för ovanlighetens skull så går det lite segt ;p
Men jag tog en paus under kvällen och hämtade då upp Leia för en liten promenad... Riktigt skönt ute när de inte blåste så mycket, nu saknas bara värmen! Men jag ska verkligen försöka gå fler promenader, jag känner verkligen hur min kropp och rygg har saknat det de senaste veckorna!



Kram på er

 



Onsdag


Ville skriva måndag i rubriken ! Detta kommer kännas som en otroligt kort vecka!

Idag började vi på terminens sista kurs!! Så härligt, nu är det inte alls långt kvar till de efterlängtade studieuppehållet...
Kursen heter strategisk ledning och verkar(iaf än så länge) mer vara en marknadsföringskurs..

Nu efter skolan(har haft två föreläsningar idag så de känns som att de varit skola hela dagen) så gav jag mej ut på en provtur i de nya skorna!

 

 

Men de var ovant att springa och konditionen var är ju inte den bästa just nu (efter flera veckors uppehåll från träningen).. Sen blev ju inte saken bättre av all blåst(självklart motvind) och regnmoln som såg ut att kunna öppna sej när som helst, så blev det en väldigt kort sväng! Men de är ju bättre än inget ;p 

Kram på er